TOPEC NL TOPEC EN

Bijzonder transport op de Ketelweg

Papendrecht – september 2017 – Dinsdag 12 september heeft Topec vier containerized generatorsets verhuisd van het ene terrein van Topec aan de Ketelweg naar het andere terrein. Mede door de omvang van de kisten en de generatorsets was er veel bekijks bij het interne transport.

Aan de waterkant op het Topec-terrein stonden twee generatorsets, ingepakt in kisten, klaar voor levering aan een klant in Kazachstan. In totaal bouwt en levert Topec 13 sets. Deze sets zijn bestemd voor area 59, een van de grootste onshore olievelden ter wereld in Kazachstan. De Factory Acceptance Test (FAT) is onlangs met succes uitgevoerd en beide sets gaan deze week op transport richting Kazachstan.

Mijlpaal
De Kazachstan sets maakten plaats voor twee nieuwe generatorsets, gebouwd in opdracht van Bechtel als noodstroomvoorziening voor een landbased installatie van BP op het Offshore Raven Field, vlakbij de Nijldelta en de stad Alexandria in Egypte. Vanaf de werkplaats zijn de generatorsets naar de waterkant voor de proefstand verhuisd waar over enkele weken de FAT van deze sets wordt uitgevoerd.
Met dit transport is voor beide projecten met succes een grote mijlpaal voltooid. Voor de sets voor Bechtel is het transport naar de proefstand zeker een grote stap.

Beide klanten, in Kazachstan en van Bechtel, zijn op dit moment zeer tevreden over de manier waarop de werkzaamheden bij Topec gedaan worden. Topec is hiermee onderweg naar een goede afsluiting van beide projecten.

Precisiewerk en teamwerk
De verhuizing van de generatorsets is uitgevoerd onder veel belangstelling van de medewerkers van Topec en van iedereen die op dat moment op de Ketelweg reed. Met speciale kranen werden de kisten en generatorsets één voor één met een lange SPMT (Self-Propelled Modular Transporter) van de werkplaats aan de ene kant van het terrein naar de overkant van de Ketelweg gebracht en weer terug.

“Het is precisiewerk,” zegt Vincent van der Hoek, Project Support Engineer bij Topec en verantwoordelijk voor dit gecombineerde transport. “Als wij dergelijke bijzondere transporten moeten organiseren, werken wij altijd samen met een van de grotere kraanbedrijven. Voor dit transport hebben we voor Mammoet gekozen en dat is erg goed bevallen. Een goede afstemming is cruciaal om te zorgen dat de ene partij niet op de andere partij hoeft te wachten. De kracht van ons team is hoezeer we op elkaar zijn ingespeeld. Dankzij dit teamwerk is de gehele operatie snel en soepel verlopen.”

Benieuwd naar het bijzondere transport? Bekijk hieronder de foto’s.

 


NAAR HET NIEUWSOVERZICHT

TOPEC B.V.
Ketelweg 28
3356 LE Papendrecht
P.O. Box 266
3350 AG Papendrecht
The Netherlands
BTW-nr: NL009133847B01
KVK: 23059067

T +31 (0)78 6417 844
E info@topec.nl
TPN LTD
10 Abebe Village Road
Iganmu – Surulere
Lagos
Nigeria

T +234 (0)1 45 46 702
E info@tpn-nigeria.com
W www.tpn-nigeria.com
TOPEC Google Maps