TOPEC NL TOPEC EN

Energievoorziening in Nigeria

Topec heeft de energiecentrales geleverd voor twee nieuwe productielocaties die door een grote oliemaatschappij gepland zijn in de Nigerdelta. Deze centrales bestaan uit twee generatorsets, elk aangedreven door vier gasmotoren. Het zijn zogenaamde ‘unmanned stations’ en de bediening wordt vanuit één centrale geregeld.
In de regio Warri in Nigeria bevindt zich nog een energiecentrale met één emergency dieselgenerator en drie, door gasmotoren aangedreven generatorsets die eerder door Topec zijn geleverd. Deze energiecentrale is door externe factoren buiten gebruik geraakt. Zowel de ‘unmanned stations’ als de energiecentrale in de regio Warri gaan werken dankzij het powermanagementsysteem van Topec.

Voor deze drie locaties heeft Topec de opdracht gekregen voor het leveren van het powermanagementsysteem, inclusief annunciator panelen. Het betreft in totaal drie complete powermanagementsystemen en vier PLC-gestuurde annunciator panelen. De software wordt door Topec ontwikkeld en getest.
De aanwezigheid van local content is één van de wettelijke eisen bij projecten in Nigeria. TPN, dochteronderneming van Topec in Nigeria, heeft de juiste certificaten voor de invulling van de criteria van local content. Mede hierdoor heeft Topec de opdracht verkregen.

Door de uitbreiding met powermanagementsystemen kan de klant vanuit één centrale post, Tunu, de complete energievoorziening en de generatorsets op de verschillende locaties visualiseren, bedienen en controleren. ‘De levering van een powermanagementsysteem voor zo’n grote oliemaatschappij is een primeur voor Topec’, zegt Gijs van Wezel, Sales Manager bij Topec. ‘Dit concern hanteert strenge eisen met betrekking tot de ontwikkeling van besturingssystemen. Topec heeft bewezen dat zij met haar kennis en ervaring aan deze criteria voldoet en heeft hiermee het volledige vertrouwen van het bedrijf’.

De systemen zullen volgens planning in het tweede kwartaal van 2016 operationeel zijn.


NAAR HET NIEUWSOVERZICHT

TOPEC B.V.
Ketelweg 28
3356 LE Papendrecht
P.O. Box 266
3350 AG Papendrecht
The Netherlands
BTW-nr: NL009133847B01
KVK: 23059067

T +31 (0)78 6417 844
E info@topec.nl
TPN LTD
10 Abebe Village Road
Iganmu – Surulere
Lagos
Nigeria

T +234 (0)1 45 46 702
E info@tpn-nigeria.com
W www.tpn-nigeria.com
TOPEC Google Maps