TOPEC NL TOPEC EN

Greenfield project voor Topec in Mozambique

Een van de grootste, internationale brouwerijen realiseert een brouwerij in Mozambique. Een ‘dubbel greenfield project’, want zowel de brouwerij als Topec, dat de energiedistributie en noodstroom verzorgt, waren niet eerder in dit deel van Afrika actief.

De brouwerij moet over ongeveer een jaar up en running zijn. Een ambitieuze planning omdat het terrein in principe nog braak ligt. Een voordeel is dat de klant kan terugvallen op zijn ruime ervaring met vergelijkbare projecten en productielijnen in andere landen. Bovendien werken ze met vaste hoofdaannemers en toeleveranciers. Ook Topec stond op de short-list van de brouwer en vorig jaar volgde de aanvraag. Jos Heinrichs, Sales Engineer Topec: “De opdracht volgde. Een opdracht waar wij enthousiast over waren. Met dit project breiden wij onze werkzaamheden in Afrika verder uit.”

Kostenefficiency
Hoewel het project vanuit technisch perspectief niet uniek is, geldt dat wel voor de stevige focus op kostenefficiency. “We willen altijd kostenefficiënte oplossingen realiseren, maar in dit geval was dat aspect extra belangrijk. Het is immers een greenfield project met een experimenteel karakter. Bij dit project staan vragen of het product aanslaat bij de lokale bevolking en of er voldoende groeipotentie is, centraal. De Afrikaanse biermarkt is een competitief speelveld. We zijn er dan ook trots op dat de klant juist vanwege de kostenefficiency voor onze oplossing heeft gekozen.”

Compleet pakket
Topec voorziet de nieuwe brouwerij niet alleen van een bewezen betrouwbare noodstroomoplossing, maar verzorgt ook de distributiepanelen. Jos Heinrichs: “We engineeren laagspanningsverdelers die de diverse gebruikersgroepen, zoals waterpompen, zuiveringsinstallaties en de bottlelijnen zelf, straks van stroom voorzien. Maar ook de lokale installatie en inbedrijfstelling vallen binnen de scope van het project. Dat deel willen we graag samen met lokale partners invullen.”


Specificaties van het project
– 2 3512 PKG gensets in full flow container
– 2 generator controls + UPS
– 1 LV en MV switchgear
– 1 container voor switchgears en controls
– 2 step-up transformers in (1) container
– 2 MV RMU met lokale installatie
– 2 dry transformers met installatie
– Installatie en commissioning Mozambique


NAAR HET NIEUWSOVERZICHT

TOPEC B.V.
Ketelweg 28
3356 LE Papendrecht
P.O. Box 266
3350 AG Papendrecht
The Netherlands
BTW-nr: NL009133847B01
KVK: 23059067

T +31 (0)78 6417 844
E info@topec.nl
TPN LTD
10 Abebe Village Road
Iganmu – Surulere
Lagos
Nigeria

T +234 (0)1 45 46 702
E info@tpn-nigeria.com
W www.tpn-nigeria.com
TOPEC Google Maps