TOPEC NL TOPEC EN

Topec levert 11 dekunits

Systeembouwer Topec levert dit jaar elf dekunits aan een grote fabrikant van scheepsvoortstuwingsinstallaties. De dekunits zijn bestemd voor de voortstuwing en positionering van onder meer niet-zelfvarende platforms en schepen die geen ruimte hebben voor een vaste machinekamer.

De betreffende dekunit is een grote buitenboordmotor in de vorm van een flexibele, modulair gebouwde standaardoplossing die het schip een maximale wendbaarheid geeft. De units die Topec zal leveren bestaan uit een betrouwbare dieselmotor met een vermogen van 200 tot 700 kW en een geluidsisolerende omkasting waarvoor uitsluitend hoogwaardige materialen worden gebruikt. Hierdoor blijft het geluid beperkt tot 80 dB(A) tot op een meter afstand. Bovendien biedt de strak ontworpen kast een eenvoudige toegang tot de motor en de bediening via een HMI-paneel. Andere onderscheidende eigenschappen van de unit zijn het schuin aflopende dak voor de waterafvoer, de vaste ventilatoren, de geïntegreerde rookgasdemper en de aansluitingen voor brandstof en koeling aan de achterzijde. De onderhoudsvriendelijke installatie voldoet volledig aan de eisen van classificatiebureaus als American Bureau of Shipping, BV en DNV/GL.

Vertrouwen
Het feit dat er maar liefst elf dekunits tegelijk zijn besteld, is voor Sales Manager Theo Baars van Topec het bewijs dat de markt na een moeilijke periode weer aantrekt. “Bovendien toont deze order aan dat onze klanten veel vertrouwen hebben in onze kwaliteit en expertise”, zegt hij. Volgens de huidige planning begint de uitlevering van de dekunits in week 14 en is de laatste in het najaar gereed.
 


NAAR HET NIEUWSOVERZICHT

TOPEC B.V.
Ketelweg 28
3356 LE Papendrecht
P.O. Box 266
3350 AG Papendrecht
The Netherlands
BTW-nr: NL009133847B01
KVK: 23059067

T +31 (0)78 6417 844
E info@topec.nl
TPN LTD
10 Abebe Village Road
Iganmu – Surulere
Lagos
Nigeria

T +234 (0)1 45 46 702
E info@tpn-nigeria.com
W www.tpn-nigeria.com
TOPEC Google Maps